Hoe kan het terug zo spannend zijn? Een analyse van Club Brugges voorbije maanden

Hoe kan het terug zo spannend zijn? Een analyse van Club Brugges voorbije maanden

16-05-2021 14:00 Laatste update: 18:19
47

Van 20 naar 2 punten (op het moment van schrijven) in drie speeldagen. Dat heeft te maken met de Champions Play-Offs, maar ook met Club Brugges vorm. Hoe kon het zo ver komen? VoetbalPrimeur.be analyseerde de voorbije maanden van Club Brugge.

Blitzstart 2021
De eerste acht competitiewedstrijden van 2021 won Club Brugge zowaar allemaal achtereenvolgend. 24 op 24, een ongelooflijke start. En aangezien KRC Genk dat parcours niet perfect afwerkte, ging blauw-zwart gemakkelijk aan kop, en werd midden februari al geopperd dat de strijd om de titel verloren was voor de concurrentie.

Coronabesmettingen als kantelpunt?
Voor de 1/16de finale van de Europa League tegen Dynamo Kiev sloeg echter het noodlot toe. De staff van Club Brugge en enkele basisspelers testten positief op corona. Veel reden tot paniek was er echter nog niet, Club ging met een goede uitslag (1-1) huiswaarts.

In de terugmatch werd Club, nog altijd met een verijdeld elftal en staff, koud gepakt. In de slotfase ging Kiev winnen in Jan Breydel. Exit Europa. 

De volgende wedstrijd keerden spelers en staff terug uit quarantaine, al zal later blijken dat bijvoorbeeld Nog Lang nog niet de vorm van weleer te pakken had. Ook in Luik ging blauw-zwart onderuit. Exit Crocky Cup.

Image from Gyazo

Hobbeliger parcours
Na de twee uitschakelingen kon de ploeg van Clement nooit meer haar echte vorm te pakken krijgen. Tegen Zulte-Waregem en KAA Gent won het wel overtuigend, maar analisten waren het erover eens dat het spel van Club niet het spel was van begin 2021. En toen moesten de toppers nog komen.

Voor de Play-Offs verloor Club Brugge nog twee rechtstreekse confrontaties van concurrenten (Anderlecht en Antwerp). De tekenen aan de wand werden toen nog weggewaaid.

Onzekere start
De start van de Play-Offs, vandaag 14 dagen geleden deden Club Brugge twijfelen. Gelijk tegen Anderlecht en Antwerp, een zwaar verlies tegen Genk. 

Het is opvallend hoe Club Brugge na de malaise van de exits in elkaar viel. De resultaten waren nog om over naar huis te schrijven, maar het spel werd dat alsmaar minder en minder. En dan vergeten we de mislukte beursgang nog. 

Alles in eigen handen
Natuurlijk heeft blauw-zwart alles nog in eigen handen. Zondag zal blijken hoe sterk de mentale weerbaarheid is tegen Antwerp…die ook nog niet zijn uitgeteld in de titelstrijd.