UPDATE: 'Waasland-Beveren meldt zich als benadeelde partij bij Seraing-geval'

UPDATE: 'Waasland-Beveren meldt zich als benadeelde partij bij Seraing-geval'

Gepubliceerd: maandag 10 mei 2021 om 07:15ma 10-05-2021 om 07:15

Laatste update: maandag 10 mei 2021 om 11:18ma 10-05-2021 om 11:18

Na de zege tegen Waasland-Beveren (2-5) volgde er één groot promotiefeest bij Seraing. De Waalse club maakt zich op voor een seizoen in Eerste Klasse A, al staat het nog niet vast dat men ook mag aantreden op het hoogste niveau in ons land.

Volgens Het Nieuwsblad is de promotie van Seraing dan toch niet helemaal zeker. De Luikse club krijgt maandag namelijk het bezoek van enkele leden van de Koninklijke Belgische Voetbalbond, die meer uitleg zullen vragen naar de mogelijke fraude met coronatest.

In februari maakte de club zich namelijk schuldig aan een geval van identeitsfraude bij coronatests. Seraing ontkende dat ook niet, maar schoof de schuld volledig naar teammanager Peter Kerremans. Die wilde naar verluidt Seraing helpen in aanloop naar de topper tegen Lommel door de positieve testresultaten van drie spelers uit de A-kern om te wisselen met die van drie jeugdspelers.

Kerremans beweerde zelf dat hij uit eigen houtje had gehandeld, maar bij de KBVB was men nog niet helemaal tevreden met die uitleg. Vandaag volgt een nieuw deel in het onderzoek. Als daaruit blijkt dat de club op de hoogte was van de fraude, riskeert het degradatie of zelfs schrapping.

Update: Dit weekend klonk het nog bij Waasland-Beveren: 'Waasland-Beveren zal volgend seizoen moeten herbronnen in 1B. Het doet pijn, maar het is helaas niet anders', sindsdien is er weer hoop op de Freethiel om toch nog in 1A te blijven. Volgens Het Laatste Nieuws heeft Waasland-Beveren zich momenteel als mogelijk benadeelde partij bij het bondsparket gemeld. Voorlopig is het evenwel nog koffiedik kijken of Seraing al dan niet een straf krijgt en wat de gevolgen zullen zijn voor de Jupiler Pro League en de Proximus League. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws