Villarreal zit gefrustreerd Arsenal dwars en gaat voor het eerst naar de finale

Villarreal zit gefrustreerd Arsenal dwars en gaat voor het eerst naar de finale

Gepubliceerd: donderdag 6 mei 2021 om 23:00do 06-05-2021 om 23:00

Laatste update: donderdag 6 mei 2021 om 23:18do 06-05-2021 om 23:18

Het Europa League-avontuur van Arsenal eindigt in de halve finale. Villarreal wist de Londenaren in het Emirates Stadium op een 0-0 gelijkspel te houden. Dat was genoeg na de 2-1 zege van vorige week. Villarreal plaatst zich voor het eerst voor een Europese finale.

Voor Arsenal was het erop of eronder tegen Villarreal. De Spanjaarden waren niet naar Londen gekomen om aan te vallen en hielden achterin vooral de boel gesloten. De grootste kans voor de Spanjaarden volgde na 24 minuten en was van Dani Parejo. Daarna was het Arsenal dat het gaspedaal intrapte.

Het venijn zat hem in de staart in Londen. Pas na de rust kreeg Arsenal grote kansen op de goal die de Londenaren naar de Europa League-finale zou brengen, maar het ontbrak de ploeg van Mikel Arteta simpelweg aan geluk. Tot zijn grote frustratie zag hij hoe Emile Smith Rowe en Rob Holding kansen op 1-0 onbenut lieten. 

En in de slotfase raakte Pierre-Emerick Aubameyang tot twee keer toe de paal. Pech voor de Gunners dat zijn meerdere moet erkennen in Villarreal. Nadat ze er enkele keren dichtbij waren, halen de Spanjaarden voor het eerst ooit een Europese finale. Daar staat Manchester United te wachten. De Engelsen lijken de favoriet te zijn voor de eindwinst, maar in een finale weet je natuurlijk nooit.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws