UPDATE: Leye legt sanctie uit: Als je zo tegen één van mijn assistenten praat

UPDATE: Leye legt sanctie uit: "Als je zo tegen één van mijn assistenten praat"

Gepubliceerd: donderdag 6 mei 2021 om 11:45do 06-05-2021 om 11:45

Laatste update: maandag 10 mei 2021 om 22:16ma 10-05-2021 om 22:16

Westerlo heeft dinsdag Standard geklopt met 1-3 in een oefenpartij. Mbaye Leye stelde vooral reserven op en was absoluut niet tevreden over de prestatie van William Balikwisha

Na de zware nederlaag tegen KV Oostende (6-2) van vorige zaterdag kregen heel wat bankzitters de kans om zich te bewijzen. In het geval van Balikwisha is dat duidelijk niet gelukt. Leye stelt zich vragen bij zijn mentaliteit een laat hem dan ook meetrainen met de beloften, zo weet Sudpresse.

William Balikwisha is niet te verwarren met zijn broer Michel-Ange, die dit seizoen wél kon doorbreken bij Standard en zelfs zeven doelpunten maakte. William speelde dit seizoen amper 36 minuten in de Jupiler Pro League. Eerder werd hij al zonder veel succes uitgeleend aan Cercle Brugge en MVV Maastricht. Zijn tijd bij Standard lijkt nu echt wel afgelopen.

Zaterdag krijgt Standard de kans om zijn wanprestatie uit te wissen met een thuismatch tegen KAA Gent. 

Update 10/5: In gesprek met Het Laatste Nieuws heeft Leye verdere toelichting gegeven bij de sanctie van Balikwisha. Die is er inderdaad uitgevlogen, na een stevige woordenwisseling met rechterhand Patrick Asselman. "Als je op zo'n manier praat tegen één van mijn assistenten ...", reageert Leye. "Er zijn regels die moeten gerespecteerd worden."

"Toon je slecht gedrag en heb je geen discipline, word je opzij geschoven", klinkt Leye nog even streng. Ook Mehdi Carcela moet inmiddels individueel trainen, nadat hij te laat kwam voor een team meeting.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws