Extra Time wijst Clement met vinger: Toch niet door afwezigheid van één speler

Extra Time wijst Clement met vinger: "Toch niet door afwezigheid van één speler"

Gepubliceerd: maandag 3 mei 2021 om 23:14ma 03-05-2021 om 23:14

Club Brugge en RSC Anderlecht hielden elkaar in evenwicht: 2-2. Uiteindelijk moest de thuisploeg zich nog tevreden stellen met een puntje, aangezien de gelijkmaker van Bas Dost pas in het absolute slot viel. Het panel van Extra Time zag dat de koploper het opvallend moeilijk had met de aanpak van Vincent Kompany.

"Anderlecht belette Club om in het spel te komen door niet meteen fel te jagen, maar wel goed te staan en dan naar voren te schuiven. Zo zag Club geen oplossingen vooruit", stak Franky Van der Elst in eerste instantie enkele pluimen op de hoed van Kompany. Toch had zijn collega aan de overkant, Philippe Clement, ook wat boter op het hoofd.

Zo bekijkt Peter Vandenbempt het althans. "Het kan toch niet zijn dat de afwezigheid van één speler Clement tot dat allemaal heeft aangezet", verwijst de radioman naar het ontbreken van Clinton Mata. Daar had Filip Joos nog wat aan toe te voegen. "Het voetballend vermogen vermindert ook door Mitrovic daar te zetten. Je neemt Kossounou  weg achterin, waar hij voetballend beter is dan Mitrovic. Ik vond dat raar en toch ook weer niet. Blijkbaar zit de recente wedstrijd in Brussel toch meer in de hersenpan", haalt hij de 2-1-overwinning van Anderlecht in de reguliere competitie aan.

Tot slot kreeg ook Wesley Sonck de gelegenheid om zijn zegje te doen. "Het grote probleem vond ik de wingbacks. Die stonden veel te hoog en deden daardoor niet mee met de opbouw", legt ook de voormalige Gouden Schoen de bal in het kamp van Clement. "De creatieve mensen die aan de bal moeten komen, konden dat enkel via de tweede bal doen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Had Clement de wedstrijd anders moeten aanvatten?

(250 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws