De Bruyne cruciaal voor Man City tegen PSG: ‘Een echte teamspeler’

De Bruyne cruciaal voor Man City tegen PSG: ‘Een echte teamspeler’

29-04-2021 08:30 Laatste update: 16:00
6

Manchester City heeft 1-2 gewonnen in het Parc des Princes in de heenwedstrijd van de halve finales van de Champions League. Mede dankzij een geweldige Kevin De Bruyne zette het Paris Saint-Germain opzij. Ook de Engelse pers zag een sterke prestatie van de aanvoerder.

Tegenover UEFA.com was Patrick Vieira lovend over KDB. De middenvelder werd ook uitgeroepen tot man van de wedstrijd tegen PSG: “Hij wil altijd geven en speelt simpelweg voor het team. Hij tovert altijd slimme pasjes uit zijn voeten en is steeds betrokken in de acties op het middenveld.”

De BBC zag dat PSG eerst het commando nam, maar daarna was het Man City dat volledig overnam met De Bruyne aan kop. ‘City was veel beter na de rust en de gevaarlijke cross van De Bruyne belandde in doel en versloeg een bevroren Keylor Navas. Het is geen verrassing dat het weer KDB was.’

Ook lichtte de Engelse krant de prestatie van De Bruyne toe met enkele statistieken. De Rode Duivel was nu direct betrokken in negen doelpunten in de laatste acht Champions League-wedstrijden (vijf doelpunten en vier assists). Hij is ook de vierde City-spelers die dubbele cijfers kan voorleggen in de CL na Sergio Aguero (36), Raheem Sterling (21) and Gabriel Jesus (16).

Bij The Guardian zag men dat De Bruyne weer opstond in grote momenten. Wanneer City het moeilijk heeft kan het altijd rekenen op de skipper van dienst. ‘Het belangrijkste moment werd, zoals zo vaak, op de mat gelegd door Kevin De Bruyne’, doelt de krant op het doelpunt van de Rode Duivel.