Hoge ambities: Binnen vijf jaar willen wij in Eerste Klasse A spelen

Hoge ambities: "Binnen vijf jaar willen wij in Eerste Klasse A spelen"

25-04-2021 12:15 Laatste update: 12:16
9

Politicus Georges-Louis Bouchez werd vorig jaar aangesteld als voorzitter van Francs Borains. Bouchez ziet het groot en wil binnen vijf jaar al in 1A voetballen. 

Bouchez is niet gekomen voor een bijrolletje. "We gaan de loges renoveren, de verlichting versterken en vergroenen, waar het nodig is de andere tribunes aanpakken en tegelijk de jeugdwerking uitbreiden. De coronacrisis heeft alles wat vertraagd, maar ons doel blijft hetzelfde: binnen de vijf seizoenen willen we in 1A spelen", vertelt hij aan Knack

Bouchez vindt dat geen overdreven ambitie. "Er zijn sinds mijn komst al sponsors bij gekomen, een bouwbedrijf onder meer, en de onderhandelingen met andere geïnteresseerden zijn bezig. Op dit moment zijn we al de grootste club van de Borinage. Dat moeten we verder uitbouwen. Al het geld en alle energie moeten we in één grote club kanaliseren, niet in vier of vijf kleintjes."

Francs Borains speelde nog nooit in haar geschiedenis op het hoogste niveau. Het speelde wel al in tweede klasse, toen onder de naam Boussu Dour Borinage. Voor Bouchez is dat duidelijk niet hoog genoeg.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie