VAR gaat zwaar de fout in in 'money time', KV Oostende krijgt gelijk

VAR gaat zwaar de fout in in 'money time', KV Oostende krijgt gelijk

Gepubliceerd: maandag 19 april 2021 om 18:00ma 19-04-2021 om 18:00

KV Oostende slaagde er zondag niet in om te winnen van Cercle Brugge en speelde met 1-1 gelijk. Vooral om het doelpunt van Cercle Brugge was er heel wat te doen. Dat werd afgekeurd door de scheidsrechter, maar goedgekeurd door de VAR. Fout, zo oordeelt het Referee Department.

KV Oostende moest winnen om nog aanspraak te maken op Play-Off 1, maar slaagde daar niet in tegen Cercle Brugge. Het kon er echter anders hebben uitgezien voor KVO, dat een doelpunt onterecht goedgekeurd zag worden.

'Het Professional Refereeing Department verwacht dat het doelpunt wordt afgekeurd', klinkt het op de officiële kanalen van de KBVB. 'Omdat de verdediger van KV Oostende de bal per ongeluk raakt (deflection) en deze niet bewust speelt (bij het bewust spelen van de bal zou de aanvaller niet in strafbaar buitenspel staan). Daardoor haalt de aanvaller van Cercle Brugge die scoort, voordeel uit zijn buitenspelpositie.'

Als RSC Anderlecht geen punten had gesprokkeld tegen Sint-Truiden had het ook kunnen beslissen over deelname aan de Champions' Play-Offs of niet. Anderlecht won echter met 0-1 van STVV, waardoor er op het nippertje toch nog een grote polemiek vermeden kon worden.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws