Anderlecht dan toch in Play-Off 1: Eigenlijk wel een straffe prestatie

Anderlecht dan toch in Play-Off 1: "Eigenlijk wel een straffe prestatie"

Gepubliceerd: maandag 19 april 2021 om 11:00ma 19-04-2021 om 11:00

Anderlecht is de vierde club die gaat meedoen aan Play-Off 1. Een zuinige zege op STVV (0-1) was meer dan genoeg om dat veilig te stellen. Peter Vandenbempt verwacht dat Anderlecht nog meedoet voor de tweede plaats. 

"Als je ziet waar Anderlecht vandaan komt en als je ziet welk parcours het heeft afgelegd, is het eigenlijk wel een redelijk straffe prestatie", geeft Vandenbempt aan bij Sporza. "Ik heb gewaardeerde analisten in de loop van het seizoen toch vaak horen zeggen dat het heel sterk zou zijn om de top vier te halen met deze ploeg, een nieuwe coach en zonder geld in de kas."

Toch heeft Anderlecht het kunnen halen en kijkt het nu vooruit. "Anderlecht wil de tweede plaats, want die betekent de voorronde van de Champions League en meteen ook Europees voetbal tot Nieuwjaar. Want als je uitgeschakeld wordt in de voorrondes, kom je terecht in de poulefase van de Europa League. De ambitie is nu de tweede plaats, dat past bij de mentaliteit van Anderlecht."

Vandenbempt denkt dat die strijd heel boeiend gaat worden. "Met Racing Genk dat zaterdag een periode heel erg goed voetbalde op Antwerp en Antwerp dat terugkwam op karakter en nog won met dank aan de oude garde: dat wordt nog een mooie strijd voor de tweede plaats, ver achter Club Brugge."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws