De neutrale voetballiefhebber ziet liever Anderlecht in Play-Off 1

"De neutrale voetballiefhebber ziet liever Anderlecht in Play-Off 1"

Gepubliceerd: zondag 18 april 2021 om 10:15zo 18-04-2021 om 10:15

Anderlecht moet Play-Off 1 zondagavond nog veiligstellen. Een punt tegen STVV is daarvoor genoeg. Imke Courtois denkt alvast dat paars-wit het gaat halen.

"Anderlecht zit na de zege tegen Club in de juiste flow. Ik gun het paars-wit wel, al van de eerste dag vond ik de filosofie waarmee het voetbalde wel mooi. Het was niet altijd efficiënt, vaak ook té wisselvallig onder de jonkies."

De fans van Anderlecht leggen de lat weer iets hoger. "Sommigen vinden dat Anderlecht, eenmaal in Play-Off 1, meteen moet mikken op de tweede plaats. Dan zeg ik: niet willen lopen vooraleer je goed kan stappen. Al zou het kunnen, dat ze, eenmaal in Play-Off 1 én misschien door de bekerwinst van Genk ook al zeker van een Europees ticket, bevrijd voetballen. En Genk en Antwerp waren ook niet altijd zo weergaloos."

De statistieken tegen de concurrentie zijn alvast heel goed. "Tegen de andere clubs uit de top vier haalde Anderlecht dit seizoen 15 op 18, drie punten meer dan Club zelfs. Ook daarom ziet wellicht de neutrale voetballiefhebber liever Anderlecht dan Oostende in de top vier. Al moet ik wel zeggen dat een underdog in Play-Off 1 ook wel eens leuk is en in het geval van KVO zeker niet gestolen zou zijn."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws