Breaking news

Heeft Anderlecht de boot gemist? ‘Er is geen interesse meer voor hem’

Vandenbempt: Liverpool was een teleurstelling voor mij over twee matchen

Vandenbempt: ""Liverpool was een teleurstelling voor mij over twee matchen"

Gepubliceerd: donderdag 15 april 2021 om 16:08do 15-04-2021 om 16:08

De kwartfinales van de Champions League zijn gespeeld, de halve finales zijn klaar om los te barsten. Met drie landgenoten in de eindstrijd om de beker met de grote oren is er kans op een eindzege met een Belgisch tintje. Maar eerst moet Kevin De Bruyne met zijn Manchester City voorbij PSG. En moet Thibaut Courtois zijn ex-club Chelsea een hak zetten. Peter Vandenbempt wikt en weegt de kansen van de Belgen bij Sporza.

Manchester City neemt het op tegen Paris Saint-Germain, een echte topaffiche met veel stervoetballers aan de aftrap. Kyalian Mbappé en Neymar nemen het op tegen Kevin De Bruyne. Onze landgenoot moet City voor het eerst naar de finale van de Champions League loodsen (City won in 1970 de Europacup 2). Peter Vandenbempt schat de kansen in van Manchester City tegen PSG. "City is voor mij wel favoriet. Dat zeg ik vooral op basis van het afzien van PSG tegen Bayern en minder op basis van de dominantie van City. De ploeg van Guardiola verdedigt wel veel beter dan Bayern", zei Vandenbempt aan Sporza.

In de andere halve finale zitten nog twee landgenoten te hopen op de beker met de grote oren. Thibaut Courtois en Eden Hazard gaan de strijd aan tegen hun voormalige werkgever, Chelsea FC. Beiden kenden daar een succesvolle periode maar Chelsea is veranderd sindsdien. Dat ziet ook Vandenbempt. "Op basis van de huidige vorm van Real, hun ervaring en hun efficiëntie, denk ik dat wel. Chelsea zet daar veel spelers tegenover die voor het eerst in deze situatie terecht zullen komen. Real heeft tegen Liverpool zelf ook de hele tweede helft met 11 spelers op 30 meter van het eigen doel gespeeld. Thibaut Courtois heeft het goed gedaan, maar vooral collectief was Real verdedigend heel sterk", aldus Vandenbempt.

Vandenbempt had ook nog een kritische noot te zeggen over de winnende finalist van twee seizoenen geleden, Liverpool FC. "Liverpool miste de finesse om door die defensie te geraken. Een paar kansen kregen ze wel, die zijn er altijd, maar eigenlijk konden ze maar 7 minuten de indruk wekken dat het nog zou lukken. Na die openingsminuten was het de match van de onmacht. Liverpool was een teleurstelling voor mij over twee matchen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws