Voetbalclub of mediabedrijf? ‘Ook Anderlecht en Antwerp werken aan docu’

Voetbalclub of mediabedrijf? ‘Ook Anderlecht en Antwerp werken aan docu’

Gepubliceerd: vrijdag 9 april 2021 om 19:30vr 09-04-2021 om 19:30

KV Oostende heeft al zijn eigen documentaire, daar blijft het echter niet bij in het Belgische voetbal. Ook Antwerp en Anderlecht krijgen binnenkort namelijk hun eigen documentaire. Een trend die niet meer te stoppen is, aldus Wim Lagae (sportmarketeer aan KU Leuven).

"Het kadert allemaal in de brede trend van sportclubs die meer en meer mediabedrijven worden", vertelt Lagae aan Het Nieuwsblad. "Op die manier kunnen ze hun bereik  vergroten en dus ook extra sponsors aantrekken. Daarnaast versterkt het ook de band met de supporters."

Dat net in deze coronatijden die trend een duwtje in de rug lijkt te krijgen is overigens geen toeval. "Voor de sponsors is er een heel stuk visibiliteit weggevallen. Dat wordt gecompenseerd op deze manier. Zulke documentaires lenen zich daar perfect toe. En de clubs hebben ook de regie in handen, dus ze kunnen bijsturen waar nodig."

Ook bij de grote Europese clubs is de trend al een tijdje aan de gang. Zo werden er al reeksen gemaakt van onder andere Juventus, City en Tottenham. Deze werden op de grote streamingplatformen aan het grote publiek getoond. Zal dit ook voor Belgische clubs gebeuren? "Daarvoor zijn onze clubs iets te klein natuurlijk, maar misschien dat het wel kan op kleinere schaal", aldus Lagae.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws