Met de kwaliteiten die Anderlecht heeft, had het al lang tweede moeten staan

"Met de kwaliteiten die Anderlecht heeft, had het al lang tweede moeten staan"

Gepubliceerd: donderdag 8 april 2021 om 13:30do 08-04-2021 om 13:30

RSC Anderlecht lijkt er weer helemaal bovenop te komen. Tegen Royal Antwerp FC wist het te overtuigen en heeft het zich zo ook op de vierde plek in de stand gezet. Volgens Lorenzo Staelens kon Anderlecht er nochtans een pak beter hebben voorgestaan.

"Het probleem van Anderlecht is dat ze altijd en overal willen voetballen van achteruit. Zo naïef", begint hij in Sport/Voetbalmagazine. "Terwijl ze met hun kwaliteiten al lang tweede hadden moeten staan", geeft Staelens aan.

"Voetbal is niet balbezit hebben, maar goals maken. Soms doet Anderlecht me denken aan de Processie van Echternach: twee stappen vooruit en dan één achteruit. Anderlecht... dat is 77 procent balbezit, maar geen kansen. ", aldus de ex-speler van paars-wit.

Trebel
Nu Trebel weer kansen krijgt, lijkt Anderlecht ook beter te voetballen. "Centraal vind ik Trebel een nuttige voetballer, omdat hij evenwicht in de ploeg brengt. Een breker, die eens agressief kan zijn als het moet en de over-mijn-lijkmentaliteit heeft die ik bij dit Anderlecht mis", zegt Staelens.

"Pas op: ik vind het knap dat Kompany voor de jeugd kiest, maar soms vraag ik me af: komt het omdat hij het zelf ook altijd gemakkelijk had op het veld, dat hij er nooit heeft voor moeten vechten, dat hij dat ook niet vraagt van zijn spelers", besluit Staelens.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws