Defour was absoluut idool van Sclessin, voor hij gekke carrièrekeuze maakte

"Defour was absoluut idool van Sclessin, voor hij gekke carrièrekeuze maakte"

Gepubliceerd: maandag 5 april 2021 om 22:52ma 05-04-2021 om 22:52

Steven Defour stopt ermee aan het einde van dit seizoen. Dat maakte de gewezen Rode Duivel zelf bekend via zijn sociale media. Defour openbaarde zich op erg jonge leeftijd als een wereldtopper in spe, maar kon die verwachtingen nooit helemaal inlossen, mede door veelvuldig blessureleed. Onder de taalgrens blijft vooral zijn passage bij Standard Luik kleven.

In La Tribune mocht analist Stephan Streker twee momenten uit de loopbaan van Defour pikken. Allereerst koos hij voor de recente terugkeer naar KV Mechelen. "Hoewel KV op het middenveld erg sterk is, is hij toch naar Mechelen teruggekeerd. Er heerst verschrikkelijk veel concurrentie", lijkt Streker zijn keuze in twijfel te trekken. Dat zal niet de laatste keer zijn ...

Zijn periode bij Standard, dat is de hoofdherinnering aan Defour. "Hij zal voor altijd één van de essentiële mannen van de titel in 2008 blijven, 25 jaar na de laatste", aldus Streker. "Hij was toen kapitein, hij was amper negentien jaar. Hij was het absolute idool van Sclessin vooraleer hij een erg gekke carrièrekeuze maakte. Nu kan hij daar niet meer op terugkeren, wat erg jammer is voor hem, vind ik."

"Als ik aan Defour denk, denk ik echt terug aan die titel uit 2008 met de Gouden Schoen uit handen van Zidane en de match die hij die dag afwerkte", besluit Streker. Na Standard koos Defour voor een overstap naar FC Porto, maar daar kreeg hij het lastig.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Heeft Defour een verkeerde keuze gemaakt door naar Porto te trekken?

Ja
76%
Nee
24%
(135 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws