Update: La Liga trekt conclusie na lipleesanalyse: geen bewezen racisme Cala

Update: La Liga trekt conclusie na lipleesanalyse: geen bewezen racisme Cala

Gepubliceerd: maandag 5 april 2021 om 07:20ma 05-04-2021 om 07:20

Laatste update: vrijdag 9 april 2021 om 23:30vr 09-04-2021 om 23:30

David Medié Jiménez, scheidsrechter van dienst bij het treffen tussen Cádiz en Valencia, heeft zijn schriftelijke verslag van de wedstrijd openbaar gemaakt. Tijdens de wedstrijd vond er een racisme-incident plaats, waar de arbiter nu meer duiding bij geeft. Valencia-verdediger Mouctar Diakhaby werd racistisch bejegend, waarna de spelers van Valencia het veld af stapten. Het duel werd echter later weer hervat.

'In de 29e minuut heb ik de wedstrijd onderbroken vanwege een confrontatie tussen spelers van beide teams', schrijft Medié Jiménez in zijn rapport, dat is opgepikt door Marca. 'Mouctar Diakhaby vertelde me, nadat hij een gele kaart had gekregen omdat hij ruzie had gemaakt met een tegenstander, woord voor woord: hij noemde me shitty black, waarmee hij verwees naar Juan Cala van Cádiz.'

'Dit is door geen van de leden van het arbitrale team gehoord', gaat scheidsrechter Medié Jiménez verder in zijn rapport. De spelers van Valencia besloten vervolgens het duel te onderbreken, door naar de kleedkamer te gaan. 'Na enkele minuten van staking vertelde de afgevaardigde van Valencia, David Rangel Pastor, in aanwezigheid van de afgevaardigde van Cádiz, Antonio Navarrete Reyes, ons dat ze hadden besloten om Diakhaby te vervangen en door te gaan met de wedstrijd. Verder werd afgesproken dat beide teams vijf minuten warming-up zouden krijgen met als doel blessures te voorkomen.'

Update: De vermeende racistische uitspraken van Cádiz-verdediger Juan Cala tegenover Valencia-speler Mouctar Diakhaby kunnen niet worden bewezen. Dat meldt La Liga na onderzoek. Cala ontsnapt daarmee aan een straf.

La Liga bekeek en beluisterde onder meer alle beelden en geluidsfragmenten. Ook werd er een bedrijf ingehuurd om een lipleesanalyse te maken van het gesprek tussen Cala en Diakhaby. Beide gevallen brachten echter geen racistische taal aan het licht, luidt de conclusie.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws