Standard doet uitstekende zaak in strijd Play-Off 2 tegen concurrent KAA Gent

04-04-2021 20:04
23

Standard heeft met 2-1 gewonnen van KAA Gent. De Rouches kwamen op achterstand, maar wisten deze vakkundig om te buigen. Ze doen zo een uitstekende zaak in de strijd om Play-Off 2.

Beide ploegen moesten winnen. Als thuisploeg nam Standard het begininitiatief, maar KAA Gent creëerde als eerst een kans. Depoitre kopte in de handen van Bodart. Standard bleef echter wel initiatief nemen. Dat resulteerde in een grote kans voor Lestienne, die vond Bolat en de paal.

Na het halfuur kwam Gent opzetten. Na enkele onschadelijke voorzetten kwam Kums aan de bal. Van ver buiten de zestien trapte hij op de paal. Even later was daar opnieuw Gent, Nurio snoekte de bal af van Sissako die een fout beging. Strafschop! Jaremtsjoek trapte zwak, Bodart redde in twee keer.

Nauwelijks drie minuten later ging Nurio opnieuw neer na contact met Bodart. Laforge ging op vraag van de VAR kijken, en floot opnieuw strafschop. Castro-Montes zette deze met het nodige geluk om. 0-1 aan de rust.

Tweede helft
De tweede helft kwam Gent degelijk uit de kleedkamers. Depoitre vergat na een tegenaanval 0-2 te maken. Ook Standard voetbalde goed. Nog voor het uur kreeg Nurio de bal tegen de hand, geen strafschop zei Laforge en de VAR, de commotie was compleet.

KAA Gent bleef wel aanvallen. Depoitre rondde een aanval net niet af na een voorzet van Nurio. Na het uur trok Odjidja opnieuw een tegenaanval op gang, maar weer rondde ze het niet goed af, Jaremtsjoek trapte over.

Standard bleef wel combineren, en vijf minuten na het uur was de gelijkmaker dan daar. Siquet zette voor, en Muleka trapte knap binnen. 1-1. Kort na de goal was Bastien er weer dicht bij. Zijn kopbal ging rakelings naast.

Standard zocht naar meer. Ze kwamen dreigender en dreigender voor de dag in het strafschopgebied. Amallah mikte zo net te hoog. Een kwartier voor het einde ging Standard er op en er over. Knappe pass van Carcela, goede afwerking van Balikwisha.