Vercauteren weigerde Standard: Ik heb beide sportief tegen elkaar afgewogen

Vercauteren weigerde Standard: "Ik heb beide sportief tegen elkaar afgewogen"

03-04-2021 08:45

De verrassing was groot bij Royal Antwerp FC toen Ivan Leko rond de jaarwisseling naar China trok. Zijn vervanger werd Frank Vercauteren, die kort voordien nog neen zei tegen Standard. De 64-jarige leermeester gaf meer uitleg over de interesse van de Rouches.

Twee topclubs kwamen aan de mouw van Vercauteren trekken, maar toch vond de gewezen trainer van onder andere RSC Anderlecht en KRC Genk de keuze voor The Great Old geen moeilijke. "Antwerp en Standard klopten op ongeveer hetzelfde moment aan en ik heb beide tegen elkaar afgewogen. Niet zozeer financieel, maar sportief. De ambities, de werking, de staf… Ik vond Antwerp de beste keuze", aldus de Antwerp-coach in Het Nieuwsblad.

"Met Luciano D'Onofrio als sportief directeur wist ik wat me te wachten stond. Hier was duidelijkheid, elders heerste onzekerheid. Ik ken Luciano's manier van werken en zijn voetbalinzicht. Vroeger, toen hij nog bij Standard zat, spraken we al eens over een samenwerking. En hij hielp me indertijd ook naar Sporting in Portugal. Ook al was hij nooit mijn makelaar", besluit Vercauteren.