Als ik tien jaar kan tekenen bij Club Brugge, doe ik dat onmiddellijk

"Als ik tien jaar kan tekenen bij Club Brugge, doe ik dat onmiddellijk"

Gepubliceerd: vrijdag 2 april 2021 om 07:15vr 02-04-2021 om 07:15

Laatste update: vrijdag 2 april 2021 om 07:15vr 02-04-2021 om 07:15

Club Brugge lijkt op weg naar een nieuwe landstitel, en daar heeft ook Mats Rits een belangrijk aandeel in. De middenvelder is een nuttige pion in het team van Philippe Clement en geeft aan dat hij nog lang wil blijven bij Club. 

"Als ik tien jaar kan tekenen bij Club Brugge zou ik dat onmiddellijk doen", aldus Rits bij Gazet Van Antwerpen. "Ik ben hier gelukkig, de mensen appreciëren mij, ik apprecieer de mensen, ik speel elk jaar voor de titel en ik speel vaak Europees. Dat is voor mij allemaal heel belangrijk."

De metamorfose van Rits is heel opvallend. "Toen ik kwam was ik een versterking in de breedte, als mogelijke vervanger van Hans of Ruud. Maar bij de eerste competitiematch stond ik op de zes en ben ik daar blijven staan. Ondertussen probeer ik een onbetwiste titularis te zijn en belangrijk te zijn voor de ploeg."

Toch heeft Rits een buitenlands avontuur niet uit zijn hoofd gezet. "Als er morgen een club komt die mij aanspreekt en alle partijen kunnen er beter van worden dan kun je dat overwegen. Ik heb een buitenlandse ervaring in Ajax gehad, maar die tel ik niet mee. Het was niet het juiste moment en ik was vaak geblesseerd. Het was toen ook geen transfer met de bedoeling van de A-kern deel uit te maken."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws