Faes praat over Rode Duivels “Op basis van prestaties had ik selectie verdiend”

Faes praat over Rode Duivels “Op basis van prestaties had ik selectie verdiend”

01-04-2021 07:14
7

Bondscoach Roberto Martinez liet Wout Faes links liggen bij de Rode Duivels. De verdediger presteert dit seizoen sterk bij Stade Reims en ploegmakker Thomas Foket kreeg wel een plekje in de selectie.

Tegenover Het Nieuwsblad spreekt Faes over de situatie. Zijn niet-selectie kwam niet als een verrassing. “Nee, ik was aan het trainen. Daarna wisten we het wel vrij snel, aangezien Thomas Foket er wel bij was. Hij begon er zelf over tegen mij, een maand geleden: ‘Amai, als je zo blijft voortdoen…' Hij had gezien dat er een paar verdedigers geblesseerd waren. Als er een kans was, was het wellicht nu. Ik denk dat ik het op basis van mijn prestaties misschien wel had verdiend. Maar ik heb nog niet het recht om te zeggen dat ik erbij móét zijn.”

 Faes had ook met de Belgische U21 op het EK onder 21-jarigen kunnen spelen, maar de beloften konden zich op de valreep niet plaatsen. Nog steeds een grote teleurstelling voor de ex-Anderlecht-verdediger. “Schandalig hoe we dat tegen Moldavië en Bosnië nog uit handen hebben gegeven. De enige, magere troost die ik heb, is dat ik al twee grote toernooien meemaakte. Het EK in 2019 met de beloften en het WK U17 in 2015.”