Het Suez-kanaal is weer vrijgemaakt, met grote dank aan ... Beerschotter Eleke

Het Suez-kanaal is weer vrijgemaakt, met grote dank aan ... Beerschotter Eleke

29-03-2021 23:05
2

Na enkele dagen van crisis is het Suez-kanaal weer bevrijd. De Ever Given, het gigantische containerschip dat er sinds vorige week de hele doorgang versperde, is dinsdag vrijgemaakt dankzij een leger aan specialisten. Of luisterde de grote held naar de naam van ... Blessing Eleke?

Als we het Twitter-account van K. Beerschot V.A. mogen geloven, moet de wereld de aanvaller van de Ratten bedanken. Op een foto is te zien hoe de krachtige Eleke de Ever Given eigenhandig lostrekt. 'Maak je geen zorgen, wereld. Wij hebben dit zaakje onder controle', luidt het ludieke bijschrift. Overigens zou het zonder twijfel de strafste prestatie van het seizoen zijn voor Eleke, want de recordaanwinst wist nog geen potten te breken op het Kiel ...

Nu de Ever Given weer varende is, kan het verkeer op het Suez-kanaal hervatten. Dat betekent niet dat de crisis meteen voorbij is, aangezien de noodlottige toestand van de voorbije dagen een gigantisch verlies heeft veroorzaakt voor de wereldeconomie. Bovendien zal het nog enkele dagen duren vooraleer de file met vaartverkeer aan het Suez-kanaal weer opgeklaard is.