Vukovic speelde plots plek kwijt bij KRC Genk: “Die zag ik niet aankomen”

Vukovic speelde plots plek kwijt bij KRC Genk: “Die zag ik niet aankomen”

27-03-2021 16:45
2

Danny Vukovic heeft inmiddels afscheid genomen bij KRC Genk. De sluitpost werd ook plots aan de kant geschoven als nummer één onder de lat bij de Limburgers. Maarten Vandevoordt kreeg volop zijn kans. Tegenover Het Belang van Limburg doet Vukovic zijn verhaal.

“Een beslissing van de club die ik niet zag aankomen”, begint Vukovic over de keuze van KRC Genk. “Maarten verdiende zeker zijn kans, maar het was hard om in die omstandigheden mijn plaats te verliezen. Het gebeurde na de wedstrijd tegen Anderlecht, een match waarin we amper doelgevaar creëerden. Maar de enige die geslachtofferd werd, was ik, de doelman. Dat was een keuze waar ik het niet mee eens was, maar die ik wel accepteerde.”

Vukovic vernam het nieuws voor de bekermatch tegen STVV. “Voor de bekerwedstrijd tegen STVV nam de coach me apart en zei hij dat Maarten zou spelen. 'En daarna zullen we wel zien wat er gebeurt', voegde hij eraan toe. Toen wist ik al hoe laat het was. De eerste dagen had ik het daar best moeilijk mee, want het was nog maar de tweede keer in mijn carrière dat ik zoiets meemaakte. Maar ik ben Maarten altijd blijven steunen, zoals hij dat ook bij mij deed.”

Vukovic heeft wel mooie woorden over voor zijn concurrent. Hij ziet een grote toekomts weggelegd voor het keeperstalent van KRC Genk. “Met veel enthousiasme. Zijn talent staat buiten kijf. Het was een plezier om met hem samen te werken en hem te zien opgroeien van een kind tot een man", aldus Vukovic.