Lukaku zag stugge Welshmen en matige mat: Niet evident in deze omstandigheden

Lukaku zag stugge Welshmen en matige mat: "Niet evident in deze omstandigheden"

24-03-2021 22:58 Laatste update: 23:05

De Rode Duivels hebben hun eerste klus in de WK-voorrondecampagne met succes vervuld. Tegen het verraderlijke Wales viel alles na een half uur al in de plooi: 3-1. Romelu Lukaku mocht zijn doelpuntje meepikken vanop de stip en was achteraf al bij al wel tevreden.

Naar goede gewoonte maakte Wales er geen walk-over van. "Ja, zeker en vast", beaamt Lukaku bij VTM. "We kwamen wel snel 1-0 achter, maar Kevin heeft een mooie goal gemaakt en Thorgan scoorde ook. Het was moeilijk om te spelen vandaag", doelt de Inter-spits op de niet onberispelijke staat van de grasmat aan Den Dreef. "We hebben gewonnen en dat is het belangrijkste."

De tegentreffer zorgde even voor onrust. "Voor tien seconden dacht ik het wel. Ik denk dat we daar verkeerd druk zetten, maar dat zullen we morgen eens bekijken", durft Lukaku al een korte analyse te maken. "Daarna hebben we ons goed herpakt. We hebben balbezit proberen houden in de juiste zones. Tijdens het laatste kamp hebben we echt veel op de omschakeling gespeeld, nu willen we terug het voetbal spelen waar we voor staan: mooi balbezit en offensief."

Ervaring uit Italië
Zoals wel vaker kwamen de Welshmen verdedigend voor de dag. "Dat was niet evident, maar ja, in Italië is het ook altijd zo", stak Lukaku al iets op uit de Serie A. "Ik moet wel zeggen dat ze goed stonden. De keren waarop we konden prikken, hebben we toch geprikt. Het was niet evident in deze omstandigheden, maar ik probeer niet zoveel te klagen. We moeten gewoon zo verder doen en de komende twee wedstrijden winnen."

"Ik heb de gewoonte om te wachten tot de laatste minuten, want ik heb toch al veel comebacks gezien", was hij niet zeker van zijn stuk. "We zijn blijven doorgaan. We hebben even geprobeerd om nog een vierde te maken, maar dan zijn we op balbezit overgeschakeld."

Via een strafschop kon Lukaku zijn doelpuntenteller in dienst van de Duivels zelfs op 58 zetten. "Ik heb geluk gehad. Ik had echt het gevoel dat er een penalty zou komen, want ik kreeg zelf al eens een tik van hun linksback", klinkt het lachend.