Tsjechië wacht Rode Duivels boordevol vertrouwen op na monsterzege tegen Esten

Tsjechië wacht Rode Duivels boordevol vertrouwen op na monsterzege tegen Esten

24-03-2021 22:33

Nu de Rode Duivels Wales smakelijk achter de kiezen hebben, verlegt hun blik zich razendsnel naar Tsjechië. Dat tweede duel in de WK-voorrondecyclus staat zaterdag op het programma. De komende tegenstander zal die confrontatie alvast met het nodige vertrouwen aanvatten na een demonstratie tegen Estland: 1-6.

Ook Tsjechië moest woensdagavond voor het eerst aan de bak in de race richting het WK in Qatar. Het bezoek aan Estland, het zwakke broertje uit de poule, mocht in principe geen problemen opleveren. Die verwachting werd ook bewaarheid, al bracht de thuisploeg de Tsjechen wel even in verlegenheid toen Rauno Sappinen voor 1-0 zorgde.

Het zou slechts een voetnoot in het verhaal blijken, want nog voor de pauze keerden de Tsjechen de situatie helemaal om. Via Patrick Schick, Antonin Barak en een tweeklapper van Tomas Soucek klommen de gasten naar een comfortabele 1-4-ruststand. Aan het begin van de tweede helft was de honger nog niet gestild, want Soucek maakte zijn hattrick vol en ook Jakub Jankto zette zijn naam nog op het scorebord. Een late Estse tegentreffer bleek slechts een doekje voor het bloeden.

Tsjechië haalde het uiteindelijk met 2-6 en is helemaal klaar voor de komst van de Rode Duivels. Daarin lijkt het dus vooral uitkijken naar de tandem met Schick, die ook nog twee assists verzorgde, en Soucek. Die laatste was dit seizoen in dienst van West Ham United ook al goed voor negen Premier-League-goals.