Ik had de indruk dat Leye aantal dingen heeft uitgeprobeerd voor de bekerfinale

"Ik had de indruk dat Leye aantal dingen heeft uitgeprobeerd voor de bekerfinale"

22-03-2021 22:17

KRC Genk en Standard Luik leverden vrijdagavond een aangenaam kijkstuk af, waarin beide teams twee keer tot scoren kwamen. Al bij al moest vooral de thuisploeg daarom balen, want het bezoek uit Standard hechtte duidelijk minder waarde aan de ontmoeting, oordeelt Jacky Mathijssen.

"Je merkte aan alles dat de belangen groter waren voor Genk dan voor Standard", analyseert de beloftetrainer van de Rode Duivels bij Het Belang van Limburg. "Bij de Rouches gaat de volledige focus naar de bekerfinale, ik had de indruk dat coach Mbaye Leye in dat opzicht een aantal dingen heeft uitgeprobeerd."

"Ik geloof nooit dat we op de Heizel hetzelfde Standard zullen zien", gaat Mathijssen verder. "Door vrank en vrij te spelen, gaven ze voor rust zoveel ruimte weg dat Genk de wedstrijd al had kunnen beslissen. In de finale gaan ze dat risico niet nemen."

Op de bekerfinale is het wel nog even wachten, die staat pas op zondag 25 april gepland. In tussentijd zal Genk zich kunnen voorbereiden dankzij zes Play-Off-duels, maar in het geval van Standard is dat maar zeer de vraag. De Luikenaars zullen zelfs voor een stekje in Play-Off 2 nog voluit moeten knokken.