Anderlecht wil andere koers varen: Ik ben er door gechoqueerd

Anderlecht wil andere koers varen: "Ik ben er door gechoqueerd"

20-03-2021 23:44
18

RSC Anderlecht heeft het financieel niet al te breed en moet nu flink besparen om weer aan geld te geraken. Er werd al meermaals aangegeven dat de vorige besturen op financieel vlak grote fouten hebben gemaakt. Diezelfde fouten wil men bij Anderlecht nu niet meer maken.

Bij Anderlecht maakten de vorige besturen onder andere grote fouten op de transfermarkt met de komst van te dure spelers of contractverbeteringen voor spelers zoals Adrien Trebel, die nu jaarlijks drie miljoen euro verdient. "Zulke deals zullen met Peter Verbeke niet meer voorvallen", zegt CEO Jos Donvil in Het Laatste Nieuws.

Daarnaast betaalde Anderlecht ook serieuze sommen aan makelaars. "Ik ben daar gechoqueerd door", aldus Donvil. " Wie niet, hé? Ik zal nooit een contract tekenen met zulke commissies. Men zal het me zelfs niet durven vragen", geeft hij aan.

"Vroeger marcheerde dat misschien... Ik wil niet schieten op die mensen, zij zullen hun redenen gehad hebben om zo te werken, maar wij doen het anders. Het gevolg is wel dat we niet zo snel kunnen sprinten als de concurrentie. We dragen een rugzak mee, en die ballast weegt verdikke zwaar", besluit Donvil.