Wintertransfers doen het niet bij Anderlecht: Geef hem nog wat tijd

Wintertransfers doen het niet bij Anderlecht: "Geef hem nog wat tijd"

18-03-2021 12:15 Laatste update: 12:20
14

Anderlecht haalde in de winter drie nieuwkomers, maar geen enkele speler brengt echt een meerwaarde. De entourage van Abdoulay Diaby hoopt op wat begrip bij paars-wit.

Diaby speelde al negen keer mee bij Anderlecht, maar scoorde amper twee doelpunten. Dat was in de Croky Cup bij de 0-5 tegen Union. "Bij Getafe heeft Abdou vooral op de bank gezeten", citeert Het Laatste Nieuws zijn entourage. "Ook moet hij weer wennen aan een tweespitsensysteem en de intensiteit van de Belgische competitie. Het kan alleen maar in stijgende lijn gaan. Geef Abdou tijd."

Ook de twee andere nieuwkomers doen het voorlopig zwak. Jacob Bruun Larsen mocht al elf keer opdraven, maar wacht nog steeds op zijn eerste doelpunt of assist. Majeed Ashimeru is al helemaal onzichtbaar en speelde nog maar twee keer mee. Hij kon wel een doelpunt maken, ook al tegen Union.

Volgens Het Laatste Nieuws maakt Ashimeru de grootste kans op een verlengd verblijf bij Anderlecht. Hij heeft een betaalbare aankoopoptie, terwijl Diaby en zeker Bruun Larsen te duur zullen uitvallen.