Vanzeir (Union) is kampioen, maar strijdt nog in 1B: “Een gezonde rivaliteit

Vanzeir (Union) is kampioen, maar strijdt nog in 1B: “Een gezonde rivaliteit"

18-03-2021 09:44

Dante Vanzeir is al kampioen met Union in 1B, maar de aanvaller strijdt nog voor de topscorerstitel. Vanzeir telt negentien doelpunten en Georges Mikautadze van Seraing heeft er achttien in het mandje liggen.

Tegenover Sport/Voetbalmagazine geeft Vanzeir toe dat hij zich onzeker voelde na de geweldige start van Mikautadze. “Toch wel. Ik ben zijn statistieken elk weekend beginnen te volgen en op een bepaald ogenblik had hij een aardige voorsprong opgebouwd. Voor mij was het toen al duidelijk: ik wilde hem inhalen. We vechten het al maanden vanop afstand uit en ik moet waakzaam blijven want hij kan mij nog altijd voorbijsteken.”

Vanzeir en Mikautadze maken elkaar beter, vindt de aanvaller van Union. “Ik heb de indruk dat we elkaar beter maken, maar het is een gezonde rivaliteit. Bij Beerschot was ik topscorer van de ploeg, maar niet van 1B. Dat wil ik corrigeren, de titel van topschutter wil ik echt. Het zou een fraaie vermelding op mijn cv zijn. Maar daarvoor hoef ik mij niet egoïstisch te gaan gedragen op het veld.”

Wat is het verschil tussen beide goaltjesdieven? “Hij vraagt meer ballen in de voet. Zijn manier van spelen komt dicht in de buurt van het profiel van een nummer tien. Hij is iemand die graag mee voetbalt en hij is op technisch vlak iets sterker dan ik. Ik ben eerder het type dat zijn snelheid gebruikt om recht naar doel te gaan en in de box voel ik mij op mijn best.”