Tegen KRC Genk of Anderlecht? Wij worden sowieso de underdog

"Tegen KRC Genk of Anderlecht? Wij worden sowieso de underdog"

14-03-2021 13:00 Laatste update: 13:10
7

De eerste bekerfinalist is bekend: Standard heeft komaf gemaakt met Eupen. Mbaye Leye verwacht dat zijn team sowieso de underdog wordt in die finale. 

Zondagavond spelen KRC Genk en Anderlecht voor de andere finaleplaats. "Wij zullen in ieder geval tegen geen van beide ploegen favoriet zijn om te winnen", zo geeft Leye aan bij La Dernière Heure"We zullen het klein Duimpje zijn, maar we kunnen winnen. Een finale moet je winnen, dat heb ik ook aan de jongens gezegd."

Misschien kan Standard nu wel bevrijd spelen in de competitie. "De jongens zijn al bevrijd, maar we missen efficientie", kaatst Leye terug. "We hebben nu 3 op 21 en moeten zo snel mogelijk eens winnen, te beginnen tegen KRC Genk op vrijdag. We hebben regelmaat nodig. We kunnen niet aanvaarden dat we in die negatieve spiraal zouden blijven."

Leye laat de competitie ook niet zomaar liggen. "We hebben nog niets in handen, dus moet de focus ook op de competitie liggen. We kunnen nog Play-Off 1 spelen, of Play-Off 2. Het seizoen kan niet zo vroeg afgelopen zijn voor een team als Standard."