Benteke wil naar het EK: Als tweede spits na Lukaku, hij is onaantastbaar

Benteke wil naar het EK: "Als tweede spits na Lukaku, hij is onaantastbaar"

13-03-2021 18:45
8

Christian Benteke is dit seizoen weer helemaal boven water gekomen. De lange spits scoort weer als vanouds én lijkt weer te mogen dromen van een EK-selectie. Benteke vertelt zijn kant van het verhaal.

Na matige prestaties en veelvuldig blessureleed leek het verhaal van Christian Benteke bij Crystal Palace afgelopen seizoen voorbij. Het kan echter verkeren in het voetbal, twaalf basisplaatsen en vijf doelpunten later is de spits weer van goudwaarde voor zijn club. Tot grote vreugde van onze landgenoot.

"Sinds december krijg ik weer mijn kans hier. Ik scoorde meteen bij mijn terugkeer en heb nadien toch redelijk constant gepresteerd. Er zaten natuurlijk wat mindere matchen bij maar ik had toch telkens mijn impact en behield mijn plaats", vertelt Benteke aan Het Laatste Nieuws. "Ik voel me goed nu, dat komt ook door het vertrouwen dat ik krijg. Zeker als je rekening houdt met wat er allemaal is gebeurd."

De stijgende vormcurve doen ook de EK-kansen van Benteke keren. De spits hoopt alvast dat hij erbij zal zijn. "Eerlijk gezegd had ik vorig jaar weinig te zoeken bij de Rode Duivels. Ik speelde amper en scoorde niet. Vandaag zit ik weer op koers voor een selectie. Na Lukaku natuurlijk, hij is onaantastbaar."