'Martinez denkt aan twee jonge debutanten bij de Rode Duivels'

'Martinez denkt aan twee jonge debutanten bij de Rode Duivels'

11-03-2021 16:00
11

Er staat binnenkort weer interlands op het programma waardoor Roberto Martinez moet nadenken over zijn selectie. Door blessures mist de bondscoach echter flink wat spelers, wat enkele jonkies dan weer de kans geeft op een selectie.

Martinez zal het de komende interlands al zeker zonder Axel Witsel, Dennis Praet, Hannes Delcroix en Zinho Vanheusden moeten doen, terwijl ook Nacer Chadli, Eden Hazard, Jan Vertonghen, Dedryck Boyata en Sebastiaan Bornauw mogelijk niet fit geraken. De bondscoach zal dan ook een beroep moeten doen op enkele nieuwe of weinig gebruikte namen.

Volgens Het Nieuwsblad mogen alvast twee spelers hopen op een kans bij de Rode Duivels. Het gaat meer bepaald om Wout Faes (Stade Reims) en Orel Mangala (VfB Stuttgart). Faes kan profiteren van de vele afwezigen in de defensie bij de Rode Duivels en het twijfelen van Pascal Struijk.

Naast Faes wordt ook Mangala genoemd als mogelijke Rode Duivel. Martinez moet zoeken naar een vervanger voor de geblesseerde Witsel en lijkt daarvoor op Mangala te rekenen. Ook Albert Sambi Lokonga (RSC Anderlecht) en Mats Rits (Club Brugge) werden genoemd, maar Mangala lijkt toch de voorkeur te gaan krijgen.