Strenge Vanderhaeghe: Een aantal jongens vergeten hun taak uit te voeren

Strenge Vanderhaeghe: "Een aantal jongens vergeten hun taak uit te voeren"

Gepubliceerd: zondag 7 maart 2021 om 23:44zo 07-03-2021 om 23:44

Cercle Brugge ziet het degradatiespook weer angstvallig levendig opduiken. Terwijl concurrent Royal Excel Moeskroen drie onverhoopte punten veroverde, gingen de West-Vlamingen zelf onderuit bij KRC Genk. Op zich is dat geen schande, al had Yves Vanderhaeghe vermaningen in huis voor zijn eigen jongens én de arbitrage.

In eerste instantie kregen enkele spelers de volle laag. "We hadden goed getraind op stilstaande fases, maar dan zie je toch weer dat een aantal jongens hun taak vergeten uit te voeren", foeterde Vanderhaeghe bij Sporza. "En als je op achterstand komt tegen een goed voetballende ploeg, weet je dat je problemen kunt hebben. Toch vond ik dat we goed stonden en scherp waren, maar we hebben onze mogelijkheden niet goed benut."

"Ik denk wel dat we een zuivere penalty niet gekregen hebben", koos Vanderhaeghe vervolgens een nieuw doelwit uit. "Ik begrijp niet dat ze daar niet op terugkomen. Ik heb de beelden gezien: Ugbo wordt volledig uit evenwicht gebracht. En dan krijg je ook nog een gele kaart voor Van der Bruggen, terwijl hij niemand raakt. Een paar minuten later krijgt hij een tweede kaart en is de match gespeeld. Dat is een beetje het verhaal van onze wedstrijd. Ik wil hier geen schuld geven over beslissingen of zo, maar die konden perfect anders geweest zijn."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Had Cercle een strafschop verdiend voor de fase met Ugbo?

Ja
28%
Nee
72%
(135 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws