Vercauteren ziet één club als voorbeeld: We moeten ons spiegelen

Vercauteren ziet één club als voorbeeld: "We moeten ons spiegelen"

Gepubliceerd: donderdag 4 maart 2021 om 18:45do 04-03-2021 om 18:45

Royal Antwerp FC deed afgelopen maandag een slechte zaak door te gaan verliezen op het veld van Oud-Heverlee Leuven. Als Antwerp wil blijven meedoen voor een plaats in Play-Off 1 kunnen ze zaterdag maar beter winnen van KV Kortrijk. "De 2 op 9 mag onze aanpak niet veranderen", blikte Vercauteren vooruit op dat duel. 

Vercauteren zei in Het Nieuwsblad dat de nederlaag tegen Leuven helemaal niet harder is aangekomen dan de nederlaag in de beker en de Europa League. Hij zag ook waar het mis liep tegen OHL. "De eerste 25 minuten waren we gewoon niet aanwezig in de wedstrijd. In die periode maakte OHL twee wereldgoals. Erna deden we wat we moesten doen, maar konden we onze kansen verzilveren. Het geluk van de dag zat niet aan onze kant." Vercauteren beseft wel dat zijn ploeg wat goed te maken heeft. "Da’s het minste dat mijn spelers kunnen doen. Normaal zou zoiets niet moeten, maar gezien de situatie waarin we verkeren, weet je in voetbal dat dit zo hoort."

Antwerp pakte een 2 op 9 in de competitie en ziet de concurrentie naderen. Zo zit de club ook in een reeks van zes opeenvolgende wedstrijden zonder zege. "Een 2 op 9 staat voor het geloof en vertrouwen natuurlijk niet gelijk aan een 9 op 9, maar in onze aanpak mag dat niets veranderen. De bezieling moet gewoon elke match hetzelfde zijn." Vercauteren ziet ook dat alle clubs een goede met een slechte reeks afwisselen, op één team na. "Alleen Club Brugge presteert constant. Daar trachten we ons aan te spiegelen." 

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws