“Het niveau van de arbitrage is echt dramatisch

“Het niveau van de arbitrage is echt dramatisch"

5 mei - 16:40
65

Royal Antwerp FC verloor zondag met 1-2 van Club Brugge. Na de match haalde Toby Alderweireld fors uit naar de arbitrage. Bij Antwerp was men van mening dat men in het slot van de partij een tweede strafschop had moeten krijgen.

Bij een 0-2 achterstand legde Jasper Vergoote. In het slot van de partij deed hij dat niet toen Gyrano Kerk in de zestien tegen de grond ging. Ook de VAR greep niet na de tussenkomst van Maxim De Cuyper. "De scheidsrechter had een slechte dag", noteerde Sportwereld uit de mond van Alderweireld.

Daarna ging de aanvoerder van Antwerp nog een stapje verder met zijn kritiek. "Ik wil Club feliciteren, maar al heel de Play-offs wordt er niets in ons voordeel gefloten. Ik ben er wel klaar mee."

Alderweireld nam duidelijk geen blad voor de mond. “Het niveau van de arbitrage is echt dramatisch. Natuurlijk kijk ik door een Antwerp-bril en speelt de emotie mee, maar elke beslissing is tegen ons", aldus nog Alderweireld.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.