Niet de avond van Foulon, invaller maakt eigen doelpunt en wordt vervangen

04-03-2021 14:45
3

Begin september van vorig jaar versierde Daam Foulon zijn droomtransfer. Onze 21-jarige landgenoot verliet Waasland-Beveren en trok naar de Serie A. Bij Benevento beleefde hij woensdag een nachtmerrie.

Foulon is bij Benevento dit seizoen vooral een invaller. Tegen AS Roma (2-0) en Napoli (0-0) mocht hij wel starten als linksachter. Woensdag plaatste Filippo Inzaghi Foulon terug op de bank. Tegen Hellas Verona viel Gaetano Letizia evenwel vroeg geblesseerd uit. Na 11 minuten mocht Foulon al invallen.

Het werd voor Foulon helaas niet de gedroomde invalbeurt. Na 25 minuten kwamen de bezoekers immers op voorsprong via Davide Faraoni. Foulon ging onder een voorzet door, waarna zijn tegenstander raak kopte. Voor de rust werd het ook nog 0-2 … via een eigen doelpunt van Foulon. Aan de rust hield Inzaghi Foulon in de kleedkamer.

Kevin Lasagna zette daarna in de 50e minuut de 0-3 eindstand op het bord. In de Serie A begon Foulon dit seizoen negen keer in de basis. Elf keer viel hij in.