Club Brugge-aanvaller Badji kijkt op naar Lukaku: “Dan heb ik nog veel werk nodig”

Club Brugge-aanvaller Badji kijkt op naar Lukaku: “Dan heb ik nog veel werk nodig”

Gepubliceerd: donderdag 4 maart 2021 om 07:34do 04-03-2021 om 07:34

Youssouph Badji is nog maar 19 jaar, maar wil zich bewijzen bij Club Brugge. De aanvaller sprak met Het Nieuwsblad onder meer over Romelu Lukaku.

Badji kwam al vier kilo aan spiermassa bij, maar wil nog meer. De spits kijkt op naar Lukaku. “Dan heb ik nog veel werk nodig. Het zou een droom zijn hem ooit te ontmoeten. Ik zou graag met hem spreken over hoe ik het best aanpak als jonge spits. Gelukkig heb ik hier in Brugge ook voorbeelden. Bas Dost beschouw ik als een leermeester. Ik mag van geluk spreken dat ik samen met hem in dezelfde ploeg zit. Zijn bewegingen en positie in de box zijn uitzonderlijk. Ik probeer hem zo veel mogelijk na te doen.”

Badji scoort alvast vaker op training. “Ja. Ik ben rustiger voor doel geworden. En ik win ook meer duels. Ik heb geleerd wat een aanvaller moet doen om de ploeg te helpen. De beste manier om aan te vallen is verdedigen. Je moet collectief denken om individueel te scoren. Als je de bal verliest moet je meteen druk naar voren zetten. Ik ben zeker nog niet tevreden met waar ik nu sta. Ik wil de top bereiken, zoals de grootste spelers. Romelu Lukaku en Bas Dost, maar ook Sadio Mané en Roberto Firmino. Tegen Standard wil ik bewijzen dat ik tegenover het begin van het seizoen sterker ben geworden.”

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws