Diaby toont belang voor Anderlecht, maar: Gaat hij dat blijven doen?

Diaby toont belang voor Anderlecht, maar: "Gaat hij dat blijven doen?"

Gepubliceerd: dinsdag 2 maart 2021 om 13:00di 02-03-2021 om 13:00

Abdoulay Diaby stond zondag in de basis tegen Standard. Hij werkte de Luikse verdediging op de zenuwen met uitstekend stoorwerk. Nordin Jbari vraagt zich wel af of Diaby deze ondankbare rol volhoudt. 

Diaby maalde heel wat kilometers af, maar kon op die manier nauwelijks voor doel komen. "Hij heeft een heel ondankbare rol geaccepteerd, maar gaat hij dat blijven doen? Hij moest veel lopen, pressing zetten. Ik denk dat het tegen Standard eenmalig was, om de zwakheden van de tegenstander uit te buiten. Bokadi heeft het zelden zo moeilijk gehad"

Jbari gelooft wel dat Diaby complementair kan zijn met Nmecha. "Het zijn allebei geen pure diepe spitsen, maar ze kunnen samen spelen. Dat laat toe dat het blok hoger staat en dat je druk kan zetten. Ik weet wel niet zeker of het systeem altijd zou werken. Tegen Club Brugge zou het moeilijker zijn, maar tegen KV Mechelen (de volgende tegenstander, red) kan het wel."

Voor Diaby was het nog maar zijn eerste basisplaats in de competitie. Hij scoorde nog geen competitiegoals, maar trof wel twee keer raak tegen Union in de Croky Cup.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws