Pro League wil dit seizoen toch nog fans in stadion: “Dan is er meer controle”

Pro League wil dit seizoen toch nog fans in stadion: “Dan is er meer controle”

Gepubliceerd: dinsdag 2 maart 2021 om 08:25di 02-03-2021 om 08:25

De samenscholingen van de fans rond Standard-Anderlecht deed heel wat wenkbrauwen fronsen. De Pro League wil dit seizoen echter nog steeds supporters in de stadions krijgen.

“We keuren dit uiteraard af, maar moeten het ook niet groter maken dan het was”, zegt Stijn Van Bever, woordvoerder van de Pro League, aan De Standaard. “Het was een alleenstaand incident. Je mag niet vergeten dat we nu al maandenlang zonder publiek spelen. Toch kan ik de incidenten makkelijk op de vingers van één hand tellen. De supporters hebben zich over het algemeen voorbeeldig gedragen. Dit mag niet uit de context worden getrokken.”

“De fans missen hun club en de wedstrijdbeleving', gaat Van Bever verder. ‘Wij zijn ervan overtuigd dat wanneer het publiek wèl het stadion binnen kan, we meer controle hebben en we incidenten zoals die van zondag kunnen vermijden. Dan kunnen we kanaliseren. Elk seizoen zijn er momenten waarop supporters het uit de hand laten lopen. We keuren dit uiteraard af en weigeren het goed te praten. We willen het wel in de juiste context plaatsen.”

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Een goed plan?

Ja
53%
Nee
47%
(115 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws