Anderlecht klimt het uit dal tegen Standard: Dat is een reuzenopsteker

Anderlecht klimt het uit dal tegen Standard: "Dat is een reuzenopsteker"

Gepubliceerd: maandag 1 maart 2021 om 20:50ma 01-03-2021 om 20:50

RSC Anderlecht heeft zich herpakt na de 0 op 6 met een overwinning op het veld van Standard Luik. De ploeg van Vincent Kompany speelde een degelijke partij en wonnen met 1-3. Een knappe overwinning volgens Peter Vandenbempt, die een realistischer Anderlecht zag.

"Anderlecht had maar 35 procent balbezit gisteren. Dat deed me denken aan de wedstrijd thuis tegen Antwerp lang geleden, die ze ook op die manier wonnen", stelt de analist van Sporza. "Anderlecht had wel 100 procent controle. Het maakte 2 doelpunten, toen er eigenlijk nog geen kansen waren geweest (behalve dan eentje voor Diaby)."

"Dat is ook goed nieuws. Anderlecht heeft een volwassen wedstrijd gespeeld. De spelers toonden de juiste mentaliteit, energie, discipline en grinta die nodig zijn om dit soort toppers te winnen met het mes op de keel. Dat is een reuzenopsteker. Dat zag je ook aan de reacties van Kompany zelf en van alle andere mensen van de club na die afknappers tegen Cercle Brugge en KV Kortrijk", besloot Vandenbempt.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws