Na meer dan drie jaar is Dauda eindelijk van de nul af bij Anderlecht

Na meer dan drie jaar is Dauda eindelijk van de nul af bij Anderlecht

Gepubliceerd: maandag 1 maart 2021 om 15:22ma 01-03-2021 om 15:22

Laatste update: maandag 1 maart 2021 om 20:40ma 01-03-2021 om 20:40

Mohammed Dauda heeft er een tijdje op moeten wachten, maar zondag was het van dat. De aanvaller scoorde zijn eerste doelpunt voor RSC Anderlecht in de Jupiler Pro League.

In 2017 haalde Anderlecht Dauda naar ons land. Toen de Ghanees overkwam van Asante Kotoko sloot bij paars-wit aan bij de beloften. Daar vond hij vlot de weg naar het doel. Een grote toekomst werd hem voorspeld.

Hein Vanhaezebrouck gaf Dauda zijn eerste speelminuten in het A-team van Anderlecht. Op 4 februari 2018 mocht Dauda vlak voor het invallen tegen KV Mechelen. Bij de beloften bleef Dauda het daarna goed doen, maar veel kansen kreeg hij bij de grote jongens niet meer.

De voorbije jaren verhuurde Anderlecht Dauda met regelmaat van de klok. Eerst ging de aanvaller naar het Nederlandse Vitesse. Daarna mocht hij het in Denemarken proberen bij Esbjerg. Grote successen werden dat niet.

De voorbije maanden mocht Dauda zich een paar keer van Kompany bewijzen als invaller. Dit seizoen viel de aanvaller al twaalf keer in. Tegen Standard maakte hij eindelijk zijn eerste goal voor de A-ploeg van paars-wit.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws