Fans zijn het beu bij Anderlecht: Normaal dat ze dat niet leuk vinden

Fans zijn het beu bij Anderlecht: "Normaal dat ze dat niet leuk vinden"

28-02-2021 11:00
12

Anderlecht speelt zondagmiddag de klassieker op Standard. Ex-speler Glen De Boeck weet dat het geduld van de supporters stilaan op is. Hij kan dat ook begrijpen. 

"Anderlecht is de grootste club van België, maar de supporters zien nu dat Club Brugge ze aan het voorbijsteken is. Het is normaal dat ze dat niet leuk vinden. Maar als je maar vijftig procent van de punten haalt, dan wordt het natuurlijk moeilijk", klinkt het bij Sudpresse.

Vincent Kompany moet zijn draai nog vinden. "Als speler had hij een grote carrière. Bij Manchester City heeft hij jaren gewerkt met de beste spelers ter wereld en zo heeft hij een bepaalde voetbalfilosofie opgedaan. Maar dat kan je niet doen bij Anderlecht, je moet de kwaliteit hebben. Hij heeft een plan B nodig met meer realisme. Goede resultaten halen is de belangrijkste staak van een trainer."

De match tegen Standard wordt dus belangrijk. "De uitslag wordt belangrijk voor de beide ploegen, al zal het nog niet beslissend zijn. Er is nog wat tijd om die top vier te halen. Beide teams hebben nog hun kansen om er bij te raken."

De Boeck bood zichzelf onlangs nog aan als T2 bij Anderlecht, maar zijn kandidatuur werd niet weerhouden. Craig Bellamy neemt de taken van de vertrokken Nicolas Frutos over.