Union kan de titel nu bijna ruiken na overwinning tegen Lommel United

27-02-2021 22:47 Laatste update: 23:07
1

In 1B stond zaterdagavond de topper tussen de leider en de nummer drie in de stand op het programma. De nummer drie, Lommel United ging op bezoek bij de autoritaire leider, maar kwam van een kale reis terug. Union Saint-Gilloise won met 3-2 en loopt zo nog wat verder uit.

Union telde voor aanvang van deze wedstrijd 19 punten voorsprong op Lommel United, dankzij deze overwinning bedraagt die kloof nu 22 punten. Seraing United, de tweede in de stand staat op 21 punten maar heeft nog twee wedstrijden te goed.

De thuisploeg startte slecht aan de wedstrijd en kwam op achterstand door een vroeg doelpunt van Lommel United. Dat was ook het enige doelpunt in de eerste helft dat overigens wel gedomineerd werd door Union. Na de rust zocht en vond Union ook de gelijkmaker via Deniz Undav. Lang kon Union niet genieten van haar doelpunt want na enkele minuten prikte Lommel United weer tegen en stond het weer op voorsprong, 1-2. De thuisploeg zette alles op alles en kwam dankzij het twee doelpunt van Deniz Undav weer langszij. Undav maakte zijn hattrick compleet door in de negentigste minuut het winnende doelpunt te scoren.

Union bouwt zo verder aan haar voorsprong, terwijl Lommel blijft steken op de derde plaats. Met het einde van de competitie in zicht lijkt de titel in 1B Union Saint-Gilloise niet meer te kunnen ontglippen.