Union bijna zeker van promotie, maar historisch stadion zorgt nu al voor kopzorgen

Union bijna zeker van promotie, maar historisch stadion zorgt nu al voor kopzorgen

Gepubliceerd: zaterdag 27 februari 2021 om 18:30za 27-02-2021 om 18:30

Het Brusselse Union is goed op weg om de titel in Eerste Klasse B te pakken en dus te promoveren naar Eerste Klasse A. Dat zal voor een groot feest zorgen bij de Brusselaars, maar ook voor enkele zorgen. Eén van die zorgenkinderen is het eigen Joseph Marienstadion.

Het karaktervolle stadion kan je al als historisch erfgoed van het Belgisch voetbal bestempelen, maar is inmiddels wel compleet verouderd. Dat weet men ook bij Union. "In se voldoet het stadion aan de normen van eerste klasse. De capaciteit bedraagt 9.500 plaatsen, waarvan 5.000 zitjes. Maar aangepast aan de moderne noden? Neen", zegt CEO Philippe Bormans in Het Belang van Limburg.

Union zoekt dus een oplossing. "Terugkeren naar de Heizel, is geen optie. Dus resten er twee mogelijkheden. Ofwel een renovatie van het bestaande stadion. Maar is dat haalbaar? De voorgevel van ons stadion is geklasseerd. Ofwel de bouw van een nieuw stadion. Op wandelafstand, we willen absoluut niet vertrekken. Voor beide projecten hebben wij de steun nodig van lokale besturen en dat vergemakkelijkt de zaken niet", geeft hij aan.

Via eigenaar Tony Bloom is er wel genoeg geld om te renoveren of een nieuw stadion te bouwen, maar dat is nog niet voor meteen. "Wij zullen nog minimaal twee seizoenen in het Dudenpark moeten spelen en in Lier blijven trainen", aldus Bormans.

Buurtprobleem
"Het is dus zeker de bedoeling om zorg te dragen voor dit beschermd patrimonium, te blijven investeren. Ook met het oog op later", klinkt het. Al is er ook nog het buurtprobleem, waar Union in een druk bevolkte wijk speelt.

"De mensen gaan veel hinder ondervinden. De hele wijk wordt dan afgesloten, mensen kunnen hun huis niet meer in of hun wagen niet meer parkeren. Wij moeten die mensen perspectief bieden. Een tijdlijn. Hen overtuigen dat het slechts een tijdelijke toestand is. Het zal veel improvisatie vergen. Maar toveren, kunnen we niet. We willen hoe dan ook niet uitgroeien van de meest geliefde tot de meest gehate ploeg", besluit Bormans.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws