Gent reageert na uitstelling van partij tegen Club Brugge: 'Tegenslag voor ons'

Gent reageert na uitstelling van partij tegen Club Brugge: 'Tegenslag voor ons'

Gepubliceerd: zaterdag 27 februari 2021 om 18:16za 27-02-2021 om 18:16

Komende zondag staat er dan toch geen KAA GentClub Brugge op het programma door de grote coronazorgen bij Blauw-Zwart. De Bruggelingen zitten met negen besmettingen en hebben gevraagd om de partij uit te stellen, tot de grote teleurstelling van KAA Gent.

De Buffalo's hadden namelijk maar al te graag wél gespeeld tegen Club Brugge. "Maar Johan Cruijff zei het al: elk nadeel heeft zijn voordeel, Club Brugge had het recht om uitstel te vragen", zegt algemeen manager Michel Louwagie bij Het Laatste Nieuws.

De uitstelling zorgt toch voor een ietwat zure nasmaak bij Gent, dat eerder dit seizoen de partij tegen RSC Anderlecht graag uitgesteld had zien worden. Gent zat toen met zes besmette spelers en Dino Arslanagic, die net hersteld was maar niet kon spelen.

"Maar het is wat het is, ‘c’est la vie’", geeft Louwagie nog aan. "Wij hadden zondag misschien voordeel kunnen halen uit de situatie, maar het is dit seizoen nu eenmaal ons lot om alleen maar tegenslagen te hebben", besluit Louwagie.

Voorzitter Ivan De Witte reageerde eerder sereen op het nieuws. "Als zij zeven besmettingen hebben, heeft Club Brugge het recht om de wedstrijd te laten uitstellen", vertelt hij. "Regels zijn regels, dat is nu eenmaal zo. Daar moeten we ons bij neerleggen", aldus De Witte.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws