'Deze 9 A-kern spelers hebben corona waardoor de wedstrijd werd uitgesteld'

'Deze 9 A-kern spelers hebben corona waardoor de wedstrijd werd uitgesteld'

Gepubliceerd: vrijdag 26 februari 2021 om 21:17vr 26-02-2021 om 21:17

Laatste update: vrijdag 26 februari 2021 om 21:28vr 26-02-2021 om 21:28

Club Brugge zal zondag niet spelen op het veld van KAA Gent. De slag om Vlaanderen werd uitgesteld omwille van de Covid19 protocollen. Club diende een aanvraag in nadat bekend was dat 9 A-kernspelers besmet waren met het virus. Onder andere Ethan Horvath en Cisse Sandra werden positief getest.

Club kampte vorige week al met enkele besmettingen en moest daarom gehavend aan de slag in Europa. De landskampioen miste Rits, Lang, Vanaken, Denswil, Mitrovic en De Ketelaere omwille van een positieve test. De UEFA stelt de regels dat bij minder dan 13 spelers op de A-lijst en B-lijst beschikbaar zijn de wedstrijd kan worden uitgesteld. In de Jupiler Pro League moeten er zeven spelers besmet zijn als een wedstrijd moet worden uitgesteld.

Na een nieuwe reeks testen werden er nog meer besmette spelers vastgesteld. Zo zou Ethan Horvath besmet zijn en twee jonge spelers die bij de A-kern zitten, Cisse Sandra en Asoma. Waardoor het aantal nu op negen spelers zit. Genoeg om de wedstrijd af te gelasten.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws