Een terugkeer naar Standard? Er zijn in de winter contacten geweest

"Een terugkeer naar Standard? Er zijn in de winter contacten geweest"

Gepubliceerd: donderdag 25 februari 2021 om 13:45do 25-02-2021 om 13:45

Laatste update: donderdag 25 februari 2021 om 13:48do 25-02-2021 om 13:48

Heel wat minder bekende Belgen timmeren aan de weg in een buitenlandse competitie. Ook Hugo Cuypers schrijft zo'n verhaal. Hij werd te licht bevonden bij Standard, maar zit nu bij Olympiakos in Griekenland. 

Cuypers trok vier jaar geleden op avontuur. Hij ging spelen voor Ergotelis, een Griekse tweedeklasser. "Ik had nog een jaar contract bij Standard, maar had geen zin om bij de beloften te blijven", vertelt hij aan RTBF. "Ik wilde me meten met de A-spelers, maar geen enkele Belgische club informeerde. Ik kon kiezen tussen terug gaan studeren of naar Griekenland gaan. Het was een stap in het onbekende, maar ik kon tenminste profvoetballer worden."

Cuypers scoorde meteen 22 keer voor Ergotelis en versierde een transfer naar Olympiakos, maar daar kon hij nog niet doorbreken. Cuypers staan dan ook open voor een terugkeer naar Standard. "Er zijn in de winter contacten geweest, maar er kwam geen concreet voorstel binnen. Het zou me plezier doen, maar voorlopig is het nog niet aan de orde. 

Olympiakos speelt donderdagavond op PSV, waar het een 4-2 voorsprong verdedigt. Cuypers zal niet kunnen helpen. Hij heeft de Europese lijst van Olympiakos niet gehaald. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws