Standard is een jonge ploeg, maar ervaren spelers laten het afweten

"Standard is een jonge ploeg, maar ervaren spelers laten het afweten"

Gepubliceerd: dinsdag 23 februari 2021 om 12:45di 23-02-2021 om 12:45

De wittebroodsweken van Mbaye Leye zijn afgelopen bij Standard. Ook Leye heeft het moeilijk om het elftal op niveau te houden. Standard-icoon Wilfried Van Moer ziet het probleem vooral bij de ervaren spelers liggen. 

"Het spel is zeker niet slechter dan onder Montanier, integendeel", geeft Van Moer aan bij Het Belang Van Limburg. “Standard is een ploeg in opbouw, net zoals Anderlecht. Over Leye kan ik niets verkeerd zeggen. Ik heb de indruk dat hij goed ligt bij de spelers. Met hem begonnen ze prima, nadien lieten ze het afweten."

Vooral de oudere generatie geeft momenteel niet thuis. "Standard is een jonge ploeg, maar ik vind dat Carcela en Lestienne, ervaren spelers die de boel op sleeptouw moeten nemen, het laten afweten. Ik ben een grote fan van Mehdi Carcela, maar ik begreep niet goed waarom zijn contract al verlengd is. Hij moet meer brengen dan wat hij nu doet."

Ook in de verdediging loopt er veel mis. "In Waregem had ik Bokadi nooit op het middenveld gezet, vanachter is hij veel beter. Dussenne ging twee keer in de fout. En Siquet speelde ook geen beste match, maar dat is een jong talent met veel potentieel. Als je met jonge spelers werkt, heb je dat weleens", zucht Van Moer.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws