Barça-kandidaat claimt oplossing te hebben: 'Mbappé en Haaland zijn haalbaar'

Barça-kandidaat claimt oplossing te hebben: 'Mbappé en Haaland zijn haalbaar'

Gepubliceerd: dinsdag 23 februari 2021 om 07:46di 23-02-2021 om 07:46

FC Barcelona zit op zwart zaad, maar presidentskandidaat Toni Freixa belooft desondanks gouden bergen. Hij beweert dat topspelers als Kylian Mbappé en Erling Haaland haalbaar zijn voor de Catalanen, als hij tot voorzitter wordt gekozen.

Freixa stelt een oplossing te hebben voor de financiële problemen. Hij claimt een akkoord te hebben bereikt over 49 procent van de aandelen van Barça Corporate, dat bestaat uit Barça Innovation Hub, Barça Licensing en Merchandising, Barça Studios en Barça Academies. "We zijn hier al een tijdje mee bezig en hebben inmiddels een overeenkomst bereikt", zegt hij tegen RAC-1. "Het gaat om een bedrag van 250 miljoen euro voor 49 procent van de aandelen."

Freixa weet al wat hij met het geld wil doen. "Voor het seizoen 2021/2022 zullen we dat bedrag investeren in twee spelers die het verschil kunnen maken: een aanvaller en een verdediger. Barcelona zal weer een competitief team krijgen, waar de supporters trots op kunnen zijn. We willen echt weer serieus gaan meedoen."

Het is de vraag of zelfs spelers als Mbappé en Haaland in beeld komen in Camp Nou. "We praten niet over spelers tot ze zijn aangetrokken, want dat is niet de juiste strategie en kan de onderhandelingen bemoeilijken. Maar het is absoluut mogelijk. Dit is wat Barça moet doen, spelers halen die het verschil maken."

Ook concurrent Víctor Font overweegt om 49 procent van de club te verkopen. Hij erkent dat Barça bijna bankroet is. "Technisch gezien wel. We hebben veel schulden en een groot deel daarvan zijn schulden op de korte termijn. We staan op het punt om een unieke eigenschap te verliezen, namelijk het bezit van de club door 150.000 socio's." Toch moet de club volgens hem overwegen om in zee te gaan met investeerders. "Ik denk dat het zinvol is."

De presidentsverkiezingen bij Barcelona vinden plaats op 7 maart. Joan Laporta is de derde kandidaat en tevens favoriet. Hij kreeg onlangs een flinke boost van Jordi Cruijff.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws