Burgemeester steunt Marseille-fans: 'Laat niemand stad in tweeën scheuren'

Burgemeester steunt Marseille-fans: 'Laat niemand stad in tweeën scheuren'

Gepubliceerd: zaterdag 20 februari 2021 om 15:05za 20-02-2021 om 15:05

Het blijft voorlopig nog wel even onrustig tussen Olympique Marseille en haar achterban. De burgemeester van de stad heeft zich in het conflict gemeld en spreekt zijn steun uitgesproken uit naar de supporters van de club.

De relatie tussen de huidige nummer zes van de Ligue 1 en de supporters ligt al een tijdje onder een vergrootglas. Eind januari ging het helemaal mis bij Marseille toen een grote groep supporters van de club het trainingscomplex bestormden en daar verschillende dingen vernielden. Ook de spelersgroep kwam niet ongeschonden uit deze hectische situatie. Selectiespeler Álvaro González werd hard geraakt met een onbekend voorwerp en hield daar last aan zijn rug van over.

Een grote groep supporters besloot het trainingscomplex te bestormen naar aanleiding van enkele dubieuze uitspraken van clubpresident Jacques-Henri Eyraud (foto). Na de rellen dreigde Eyraud om alle bestaande banden tussen de club en de diverse supportersgroepen te verbreken. Toen burgemeester Benoît Payan dit hoorde, greep hij in. In gesprek met de Franse krant La Provence legt de burgemeester uit dat hij wil dat de relatie tussen club en supporters gaat verbeteren.

Payan keurt de dreigende houding van Eyraud af. "Je gaat niet in gesprek met iemand die een wapenstok in zijn handen heeft. Het mag niet gebeuren dat tienduizenden fans worden gestraft voor de daden van een paar mensen. Als Eyraud zijn verantwoordelijkheid niet neemt, zal ik actie moeten ondernemen en de grootaandeelhouder benaderen over deze problematische situatie", stelt Payan. "Ik laat niemand, clubpresident of niet, de stad in tweeën scheuren."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws