Joos na de wedstrijd van Club: Goede match was het niet, wel puike prestatie

Joos na de wedstrijd van Club: "Goede match was het niet, wel puike prestatie"

18-02-2021 19:47 Laatste update: 19:27

Club Brugge speelde in de heenronde van de zestiende finales van de Europa League 1-1 gelijk op het veld van Dynamo Kiev. Club deed dat zonder enkele sterkhouders en de technische staf. Filip Joos versloeg de wedstrijd en sprak nadien bij Sporza over de wedstrijd. "Een goede wedstrijd was het niet, maar de prestatie op zich is wel puik."

Club reisde af naar Oekraïne met heel wat kopzorgen, naast de gehele technische staf kreeg Club ook te horen dat Lang, Vanaken, Rits, Denswil en Mitrovic positief waren getest en dus in quarantaine moesten. Ondanks de gehavend Club Brugge kwam het wel met een goede uitgangspositie van het veld. Dat vond ook Filip Joos. "Ik vond het geen goede wedstrijd, maar  een piuike prestatie is het wel. Op een bepaalde manier is het wel ergens prettig denk ik, al die afwezigen. Dan nog die namen die afwezig zijn en de wedstrijd niet hoeven te domineren en toch naar huis gaan met een goede uitgangspositie. Dat zorgt voor verbondenheid binnen het team", liet Joos weten op de Facebook-Live van Sporza.

Joos sprak ook over de koude temperaturen daar in Oekraïne. "Je vergeet soms hoe koud het daar is, -16 graden gevoelstemperatuur. Dat valt niet te onderschatten. Als Vormer al zegt dat het heel koud is, ga er dan maar vanuit dat het ijskoud was. Alle omstandigheden in acht genomen was het een goed resultaat. Club was ook gewoon de betere ploeg", verklaarde Joos.

"Ik denk dat het met Lang en Vanaken wel al meer beslist ging zijn in het voordeel van Club Brugge. De terugwedstrijd zou volgens mij gevoel wel moeten loslopen. Maar gaan die jongens eer al terug bij zijn, dat is de vraag. Want als ze er niet bij zijn wordt het wel weer wat moeilijker", zei Joos nog na afloop van de wedstrijd.