Waasland-Beveren springt over Cercle Brugge na deugddoende zege tegen Eupen

17-02-2021 18:49
10

Waasland-Beveren is weer even verlost van de laatste plek na een deugddoende zege tegen KAS Eupen. In eigen huis haalde het het met 1-0 van de Panda's.

Met enkele dagen vertraging kon er woensdag dan toch gevoetbald worden in Waasland-Beveren. De nieuwe trip richting Beveren leek ook voor wat vermoeidheid gezorgd te hebben bij Eupen, dat maar moeilijk op gang kwam in de wedstrijd.

Waasland-Beveren nam de wedstrijd in handen en wist via Michael Frey al snel op voorsprong te komen. Eupen ging uiteindelijk wel nog op zoek naar die gelijkmaker en kreeg vanop de stip ook een unieke kans. Nordin Jackers wist die echter te stoppen.

Zowel Waasland-Beveren als Eupen kregen daarop nog kansen, maar de 1-0 stand bleef staan tot de rust. Ook na de pauze bleef de partij bijzonder leuk om naar te kijken en kreeg Eupen enkele uitstekende mogelijkheden op die gelijkmaker. Die kwam er echter maar niet.

Eupen was de dominante ploeg, al bleef het doelpunt ondanks kansen voor Prevljak wel uit. De stand bleef dan ook 1-0 na negentig minuten voetballen. Door de winst is Waasland-Beveren verlost van de laatste plek en springt het weer over Cercle Brugge. Het telt nu één punt meer dan de Vereniging.